Ημερίδα: “Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η σημασία της

Τετάρτη 25 Οκτώβρη 2023 | Αίθουσα εκδηλώσεων της Διακιδείου Σχολής

Η παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου συνδέεται φέτος με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία θα περιστρέφεται γύρω από ένα επίκαιρο, ενόψει και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη στις 19:00, το Ιδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα σε συνεργασία με τη Διακίδειο Σχολή Λαού, θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο σε μια ιδιαίτερη συνάντηση μνήμης με θέμα: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η σημασία της».

Η εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διακιδείου Σχολής, θα ξεκινήσει με αγιασμό, ο οποίος σηματοδοτεί επί της ουσίας και την έναρξη των κοινών δράσεων του Ιδρύματος Δούκα και της Διακιδείου Σχολής Λαού. Της εκδήλωσης θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τη Βασιλική Ντζελβέ, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Δούκα και από τον Ιωάννη Αθανασόπουλο, πρόεδρο της Διακίδειου Σχολής Λαού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλία και συζήτηση με το κοινό.

Συγκεκριμένα, στις 19:50 θα πραγματοποιηθεί η κύρια ομιλία της εκδήλωσης, η οποία έχει ως θέμα την Ιστορία και τη διαρκή επικαιρότητα του αντιφασιστικού αγώνα. Ομιλήτρια θα είναι η Ελλη Λεμονίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία θα έχει χαρακτηριστικά ανοικτής συζήτησης, με το κοινό να μπορεί να συμμετέχει στη διαλογική διαδικασία, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 20:50 με την παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν επετειακά τραγούδια της 28ης Οκτωβρίου και θα μας ταξιδέψουν μουσικά στις ένδοξες ημέρες του 1940.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας.  

Με εκτίμηση,
Η  Οργανωτική Επιτροπή

Πρόσκληση σε Εορταστική Εκδήλωση